Komunie

Komunie

Serdecznie zapraszamy do organizacji komunii dziecka w naszym Ośrodku.  W ofercie mamy dwa menu komunijne: za 110 zł od osoby oraz za 130 zł.

OFERTA 2019

Menu   na Przyjęcie Komunijne (wariant  1)

Cena 110,00 za osobę

 

Zupa (1 do wyboru)

  • rosół królewski z makaronem
  • krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • barszcz czerwony z pasztecikiem

Drugie Danie (2 porcje na osobę – max 3 gatunki)

  • kotlet schabowy tradycyjny
  • roladki drobiowe ze śliwką i szynką wędzoną
  • zrazy wieprzowe z kiszoną kapustą i grzybami
  • zrazy wieprzowe w sosie
  • de Volleil z pieczarkami
  • zawijaniec drobiowy z fetą i szpinakiem
  • karkówka pieczona w ziołach z sosem serowo-śmietanowym

Dodatki  – (2 do wyboru)

  • ziemniaki z koperkiem
  • frytki
  • kasza gryczana
  • ziemniaki -ćwiartki zasmażane

Napoje ( po ½ l na osobę)

sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda mineralna

Surówki  (do wyboru 3 na zimno  + 1 na ciepło)

  • z marchewki z jabłkiem
  • z kapusty pekińskiej z papryką
  • z białej kapusty z kukurydzą, porą i majonezem
  • wiosenna (mix sałat z pomidorami, ogórkiem i szczypiorkiem) z sosem winegret

na ciepło:

groszek z marchewką

kapusta biała zasmażana z rodzynkami

bukiet warzyw z masełkiem i bułka tartą

 

Deser:  (1 do wyboru)

  • lody z owocami i bitą śmietaną
  • jabłko pieczone z bakaliami i miodem

 

Kawa oraz herbata  (bez ograniczeń)

 

Ciasta  (1 blacha na 15 osób)

w-z , jabłecznik, sernik z brzoskwiniami,  sernik z pianką, rafaello, słonecznikowiec, biszkopt z owocami i galaretką

 

Zakąski  zimne  4  porcje na osobę ( max 5 rodzajów)

  • roladki z kurczaka z owocami kandyzowanymi
  • jajka faszerowane szynką
  • schab ze śliwką i morelą w galarecie
  • śledziki po kaszubsku
  • tymbalik z pstrąga
  • pstrąg w galarecie
  • dorsz po grecku z krążkami cebuli
  • plater wędlin i serów

 

 

 

Sałatki  (2  do wyboru)

  • jarzynowa tradycyjna zwijana w szynce Babuni
  • z kurczaka z ananasem i rodzynkami
  • gyros (warstwowa)
  • sałatka młodości z brokułami i prażonym słonecznikiem
  • tortellini
  • z rukolą, gruszką i orzechami w sosie miodowym

 

 

Pieczywo mieszane, masło

 

UWAGA:

–  Ciasto i towar własny należy dostarczyć min. 3 godziny przed imprezą

–  Prosimy o podanie informacji czy będzie alkohol i jaki

–  prosimy o uzgodnienie planu stołów:

  • Blok – do 20 osób
  • Litera „L” – do 30 osób
  • Litera „U” z miejscami po zewnętrznej stronie stołu – do 22 osób
  • Dwa stoły – powyżej 30 osób

– kolor dekoracji stołów (materiał dekoracyjny, serwetki, świeczki)

  • Biały
  • Błękitny
  • Różowy

 

– cena obejmuje przygotowanie stołów, menu, obsługę do godz. 21.00

– dzieci:

• do 3 roku życia bezpłatnie

• od 4 do 10 roku życia 50% ceny

• dzieci mające 11 lat  i więcej płacą 100% ceny

– menu oraz resztę wpłaty należy dostarczyć minimum 7 dni roboczych przed planowaną imprezą

 

– usługi dodatkowe (płatne u obsługi podczas imprezy)

  • Napoje/ woda/ soki – 6 zł/ litr
  • Kubełek z lodem 5 zł/ szt.
  • istnieje możliwość domówienia za dodatkowa dopłatą pozycji z menu – szczegóły w biurze.

OFERTA 2019

Menu   na Przyjęcie Komunijne (wariant 2)

Cena 130,00 za osobę

 

Zupa – 1 do wyboru)

  • rosół królewski z makaronem
  • krem z zielonego groszku ze śmietanką
  • barszcz z pasztecikiem i kapustą i grzybami
  • krem z brokuł z płatkami migdałowymi

 

Drugie Danie (3 porcje na osobę – max 4 gatunki)

  • zawijaniec drobiowy ze śliwką i szynką wędzoną
  • zrazy wołowe w sosie własnym
  • de Volleil po węgiersku
  • filet z kurczaka w złocistej panierce
  • karkówka pieczona z sosem kurkowym
  • kaczka pieczona po staropolsku w porcjach
  • filety z łososia smażone

Dodatki  – (2 do wyboru)

  • ziemniaki gotowane z koperkiem
  • frytki
  • kasza gryczana na wywarze buraczkowym
  • ziemniaki -ćwiartki zasmażane
  • ziemniaki pieczone w przyprawach

Napoje (po ½ l na osobę)

sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda mineralna

 

Surówki  (do wyboru 3 na zimno  + 1 na ciepło)

  • z marchewki z anansem
  • z kapusty pekińskiej po bałkańsku
  • selerowa z rodzynkami
  • zielona – mix sałat z roszponką i pomidorkami koktajlowymi z sosem francuskim

na ciepło :

  • czerwona kapusta zasmażana
  • groszek z marchewką
  • buraczki zasmażane
  • bukiet warzyw z sosem śmietankowym

Deser:

  • szarlotka na ciepło z lodem waniliowym
  • gruszka w czekoladzie
  • ciepły mus malinowy z lodami i świeżą miętą

 

Kawa oraz herbata  (bez ograniczeń)

Ciasta  (1 blacha na 15 osób)

w-z, jabłecznik, sernik z brzoskwiniami, sernik z rosą, rafaello, słonecznikowiec, biszkopt z owocami i galaretką

 

Zakąski  zimne  4  porcje na osobę ( max 5 rodzajów)

  • roladki drobiowe z pieczarkami i zieloną pietruszką
  • schab ze śliwką i morelą w galarecie
  • karkówka pieczona w ziołach z sosem czosnkowym
  • pstrąg faszerowany w galarecie
  • roladka szpinakowa z łososiem wędzonym
  • łosoś w galarecie garni
  • bakłażan grillowany z szynką wędzoną i suszonymi pomidorami
  • śledziki w oliwie z żurawiną
  • deska swojskich wędlin i kiełbas

 

Sałatki  (3  do wyboru)

  • jarzynowa tradycyjna zwijana w szynce Babuni
  • z kurczaka z ananasem i rodzynkami
  • grecka z fetą i oliwkami
  • gyros (warstwowa)
  • sałatka młodości z brokułami i prażonym słonecznikiem
  • Caprese (pomidory z mozzarellą) z sosem włoskim
  • sałatka z rukolą, gruszką i orzechami w sosie miodowym

 

Zakąski ciepłe ( 2 do wyboru)

  • pałki pieczone w ziołach z nutą cytryny
  • żeberka pieczone w kapuście
  • szaszłyki z sosem czosnkowym (drobiowe lub wieprzowe)

 

Pieczywo mieszane,  masło

 

UWAGA:

–  Ciasto i towar własny należy dostarczyć min. 3 godziny przed imprezą

–  Prosimy o podanie informacji czy będzie alkohol

–  prosimy o uzgodnienie planu stołów:

  • Blok – do 20 osób
  • Litera „L” do 26 osób
  • Litera „U” z miejscami po zewnętrznej stronie stołu – do 22 osób
  • Dwa stoły – powyżej 30 osób

– kolor dekoracji stołów (materiał dekoracyjny, serwetki, świeczki)

  • Biały
  • Błękitny
  • Różowy

 

– cena obejmuje przygotowanie stołów, menu, obsługę do godz. 21.00,

– dzieci:

• do 3 roku życia bezpłatnie

• od 4 do 10 roku życia 50% ceny

• dzieci mające 11 lat  i więcej płacą 100% ceny

– menu oraz resztę wpłaty należy dostarczyć minimum 7 dni roboczych przed planowaną imprezą

 

– usługi dodatkowe (płatne u obsługi podczas imprezy)

  • Napoje/ woda/ soki – 6 zł/ litr
  • Kubełek z lodem 5 zł/ szt.
  • istnieje możliwość domówienia za dodatkowa dopłatą pozycji z menu – szczegóły w biurze.