20
sty
Wesele 2025
Menu weselne I oferta na 2025 r.
Sala na 100 osób / 280,00 zł za osobę
(Obowiązuje od minimalnej ilości osób:
– Piątek – 40 osób
– Sobota – 50 osób)
Zupa (1 do wyboru)
- Rosół królewski z makaronem
- Krem z pomidorów z serem i świeżą bazylią
Danie główne serwowane na półmiskach
(3 porcje na osobę – max 4 gatunki)
- De Volleil z masłem / z pieczarkami
- Pierś z kurczaka z ananasem i serem
- Zrazy wieprzowe zwijane w sosie własnym
- Karkówka pieczona z sosem śmietanowo – ziołowym
- Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym
- Filet z dorsza po parysku
- Pierś z indyka w sosie serowo – ziołowym
Dodatki (2 do wyboru)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Frytki
- Kasza gryczana
- Ziemniaki ćwiartki zasmażane
- Ziemniaki pieczone w przyprawach
- Kopytka
Napoje 0,5 l / osoba:
- Sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda z cytryną i miętą: bez ograniczeń
Surówki (2 rodzaje na zimno + 1 na ciepło)
- Z marchewki z jabłkiem lub ananasem
- Wiosenna z sosem winegret
- Z białej kapusty z kukurydzą, porą oraz majonezem
- Z buraczków
Na ciepło
- Czerwona kapusta zasmażana
- Groszek z marchewką
- Bukiet warzyw z masełkiem
- Buraczki zasmażane
Deser
- Mus malinowy z lodami i świeża miętą
Słodki stół
- Kawa oraz herbata bez ograniczeń
- Ciasta (2 porcje ciasta na osobę, do wyboru w zależności od ilości osób)
- Sernik z rosą, w-z, słonecznikowiec z kajmakiem, rafaello, sernik z brzoskwiniami, szarlotka, sernik na zimno, sernik królewski
Zakąski zimne (4,5 porcji na osobę)
- Roladki drobiowe z mięsem mielonym i warzywami
- Karkówka pieczona w ziołach z sosem czosnkowym
- Tartaletki ze szpinakiem i fetą
- Tymbalik z kurczaka lub pstrąga
- Deska wędlin i serów
- Śledziki po kaszubsku
Sałatki (1,5 porcji na osobę):
- Grecka z fetą i oliwkami
- Gyros
- Z rukolą, gruszką i orzechami w sosie miodowym
Zakąski ciepłe ok. 22:30 (1 porcja na osobę)
- Pałki pieczone w ziołach z nutą cytryny
- Klopsiki z pieczarkami
Zupy gorące ok. 1.30
- Barszcz z pasztecikiem
Pieczywo, masło
Harcerski Ośrodek Centrum Przygody Rumia
84-230 Rumia, ul. Włókiennicza 14a
Bank PEKAO 58 1240 5400 1111 0010 6320 9876
Menu weselne II oferta na 2025 r.
Sala na 100 osób / 320,00 zł za osobę
(Obowiązuje od minimalnej ilości osób:
– Piątek – 40 osób
– Sobota – 50 osób)
Zupa (1 do wyboru)
- Krem z pomidorów z serem i świeżą bazylią
- Krem z zielonych warzyw
- Rosół królewski z makaronem
Danie główne serwowane na półmiskach
(4 porcje na osobę – max 4 gatunki)
- De Volleil po węgiersku
- Grillowana pierś z kurczaka w sosie paprykowym
- Zwijaniec drobiowy ze szpinakiem i fetą
- Karkówka pieczona w sosie kurkowym
- Zraziki wieprzowe/wołowe w sosie własnym
- Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami
- Filet z łososia smażony na maśle
- Pierś z indyka z sosem beszamelowym
Dodatki (2 do wyboru)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Frytki
- Kasza gryczana
- Ziemniaki ćwiartki zasmażane
- Ziemniaki pieczone w przyprawach
- Kopytka
Napoje 0,5 l / osoba:
- Sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda z cytryną i miętą: bez ograniczeń
Surówki (2 rodzaje na zimno + 1 na ciepło)
- Z marchewki z jabłkiem lub ananasem
- Zielona – mix sałat z roszponką i pomidorkami koktajlowymi z sosem francuskim
- Z białej kapusty z kukurydzą, porą oraz majonezem
- Z buraczków
Na ciepło
- Czerwona kapusta zasmażana
- Groszek z marchewką
- Bukiet warzyw z masełkiem
- Buraczki zasmażane
Deser
- Szarlotka z gałką lodów waniliowych
Słodki stół
- Kawa oraz herbata bez ograniczeń
- Ciasta (2 porcje ciasta na osobę, do wyboru w zależności od ilości osób)
- Sernik z rosą, w-z, słonecznikowiec z kajmakiem, rafaello, sernik z brzoskwiniami, sernik z kajmakiem, sernik na zimno, sernik królewski, puszysty biszkopt z galaretką i owocami sezonowymi
Zakąski zimne (5 porcji na osobę)
- Roladki drobiowe z pieczarkami i zieloną pietruszką
- Schab ze śliwką i morelą w galarecie
- Roladki szpinakowe z łososiem wędzonym
- Deska regionalnych wędlin i kiełbas
- Śledziki po kaszubsku / z żurawiną i cebulką
- Tartaletki ze szpinakiem i fetą
Sałatki (2 porcji na osobę):
- Sałatka Młodości z brokułami i prażonym słonecznikiem
- Sałatka z rukolą i orzechami w sosie miodowym
- Gyros
Zakąski ciepłe ok. 22:30 (1,5 porcji na osobę)
- Pałki pieczone w ziołach z nutą cytryny
- Żeberka pieczone w kapuście
Zupy gorące ok. 1.30
- Strogonow
- Pieczywo, masło
Harcerski Ośrodek Centrum Przygody Rumia
84-230 Rumia, ul. Włókiennicza 14a
Bank PEKAO 58 1240 5400 1111 0010 6320 9876
Pobierz menu weselne 2