Wesele

Wesele

Serdecznie pragniemy Państwa zaprosić do organizacji mniejszych wesel (max. 45 osób)

Poniżej przedstawiamy nasze menu.

Menu weselne I


180,00 zł za osobę (od 35 osób)

Przywitanie gości lampką szampana, a młodej pary chlebem i solą


Zupa (do wyboru)
• Rosół królewski z makaronem
• Krem z pomidorów z zielona pietruszka

Dania główne serwowane na półmiskach ( do wyboru 4 gatunki) ( 3 porcje na osobę)
• De Volleil z masłem/ z pieczarkami
• Pierś z kurczaka z ananasem i serem
• Zrazy wieprzowe zwijane w sosie własnym
• Karkówka pieczona z sosem śmietanowo – ziołowym
• Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym
• Filet z dorsza po parysku
• Pierś z indyka w sosie serowo – ziołowym

Dodatki (2 do wyboru):
• Ziemniaki gotowane z koperkiem
• Frytki
• Kasza gryczana
• Ziemniaki ćwiartki zasmażane
• Ziemniaki pieczone w przyprawach
• Kopytka

Napoje 0,5 l/ osoba: Sok pomarańczowy, sok jabłkowy,
woda z cytryną i miętą: bez ograniczeń

Surówki (2 rodzaje na zimno + 1 na ciepło)
• Z marchewki z jabłkiem lub ananasem
• Z kapusty pekińskiej po bałkańsku lub z papryką
• Z białej kapusty z kukurydzą, porą oraz majonezem
• Z buraczków

Na ciepło (2 do wyboru):
• Czerwona kapusta zasmażana
• Groszek z marchewką
• Bukiet warzyw z masełkiem
• Buraczki zasmażane

Deser
• Pucharek lodów z owocami i bitą śmietaną

Zakąski zimne (4,5 porcji na osobę)
• Roladki drobiowe z fetą i szpinakiem
• Karkówka pieczona w ziołach z sosem czosnkowym
• Pstrąg w galarecie
• Tymbalik z kurczaka lub pstrąga
• Plater wędlin i serów
• Śledziki po kaszubsku


Sałatki : (1,5 porcji na osobę):
• Z kurczaka z ananasem i rodzynkami
• Grecka z fetą i oliwkami
• Gyros

Zakąski ciepłe ok (1 porcja na osobę). 22.30
• Pałki pieczone w ziołach z nutą cytryny
• Szaszłyk drobiowy z sosem czosnkowym

Zupy gorące ok. 1.30:
• Barszczyk z pasztecikiem

Dodatki:
Pieczywo mieszane, masło

Słodki bufet (2 porcje ciasta na osobę, do wyboru w zależności od ilości osób)
Sernik z rosą, w-z, słonecznikowiec z kajmakiem, rafaello, sernik z brzoskwiniami, szarlotka, sernik na zimno, sernik królewski
Kawa, herbata – bez ograniczeń


Uwaga
– W celu rezerwacji terminu należy wpłacić zadatek w wysokości 500,00 zł
– w pakiecie otrzymują Państwo 10 godzin trwania wesela – maksymalnie do godziny 4 rano.
– menu wraz z resztą wpłaty należy dostarczyć minimum 10 dni roboczych przed uroczystością
– Zniżki dla dzieci obowiązują od minimalnej liczby osób dorosłych
• do 3 roku życia bezpłatnie
• od 4 do 10 roku życia 50% ceny
• dzieci mające 11 lat i więcej płacą 100% ceny

Przy czym zniżka dla dzieci obowiązuje według zasady 10 osób płatnych 100% – zniżka dla jednego dziecka
– imprezy do 50 osób
– obsługa – fotograf, kamerzysta itd. 80% ceny

– usługi dodatkowe (płatne u obsługi podczas imprezy)
• Napoje/ woda/ soki – 6 zł/ litr
• Kubełek z lodem 5 zł/ szt. – większą ilość należy zgłosić w dniu płatności
• W cenę imprezy wliczony jest pakiet 10 godzin. ( np. od 18 do 4 lub 16-2)
• po godzinie 4.00 w nocy – cena za obsługę i korzystanie z sali wynosi 250 zł za każdą rozpoczętą godzinę
• istnieje możliwość domówienia za dodatkowa dopłatą pozycji z menu – szczegóły w biurze

UWAGA:
– Tort i towar własny należy dostarczyć w umówionym terminie w biurze
– Prosimy o podanie informacji jaki będzie alkohol
– prosimy o uzgodnienie planu stołów:
• Blok – do 28 osób
• Litera „L” – do 30 osób
• Dwa stoły – powyżej 30 osób
– kolor dekoracji stołów (materiał dekoracyjny)
• Czerwony
• Biały
• Błękitny
• Różowy
• Pomarańczowy
• Bordowy

Świeczki oraz serwetki w pakiecie są w kolorze białym.

Harcerski Ośrodek Centrum Przygody Rumia
84-230 Rumia, ul. Włókiennicza 14a
Bank PEKAO 58 1240 5400 1111 0010 6320 9876


Pobierz menu weselne 1

Menu weselne II

 

200,00 zł za osobę (od 20 osób)

 

Przywitanie gości lampką szampana, a młodej pary chlebem i solą

Zupa (do wyboru)
• Krem z pomidorów
• Krem z zielonych warzyw


Dania główne serwowane na półmiskach (do wyboru 4 gatunki) (4 porcje na osobę)
• De Volleil po węgiersku
• Grillowana pierś z kurczaka w sosie paprykowym
• Zwijaniec drobiowy ze szpinakiem i fetą
• Karkówka pieczona w sosie kurkowym
• Zraziki wieprzowe/wołowe w sosie własnym
• Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami
• Filet z łososia smażony na maśle
• Pierś z indyka z sosem beszamelowym

Dodatki (3 do wyboru):
• Ziemniaki gotowane z koperkiem
• Frytki
• Kasza gryczana
• Ziemniaki ćwiartki zasmażane
• Ziemniaki pieczone w przyprawach
• Kopytka

Napoje 0,5 l/ osoba
Sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda z cytryną i miętą

Surówki (3 rodzaje na zimno )
• Z marchewki z jabłkiem lub ananasem
• Zielona – mix sałat z roszponką i pomidorkami koktajlowymi z sosem francuskim
• Z białej kapusty z kukurydzą, porą oraz majonezem
• Z buraczków
• Z białej kapusty z porą i ogórkiem kiszonym

Na ciepło (2 do wyboru):
• Czerwona kapusta zasmażana
• Groszek z marchewką
• Bukiet warzyw z masełkiem
• Buraczki zasmażane
• Biała kapusta zasmażana z rodzynkami

Deser (do wyboru)
• Mus malinowy z lodami i miętą
• Szarlotka z gałką lodów waniliowych

Zakąski zimne (5 porcji na osobę)
• Roladki drobiowe z pieczarkami i zieloną pietruszką
• Schab ze śliwką i morelą w galarecie
• Pstrąg w faszerowany w galarecie
• Roladki szpinakowe z łososiem wędzonym
• Deska regionalnych wędlin i kiełbas
• Śledziki po kaszubsku/ z żurawiną i cebulką


Sałatki (2porcje na osobę):
• Sałatka Młodości z brokułami i prażonym słonecznikiem
• Sałatka z rukolą i orzechami w sosie miodowym
• Gyros

Zakąski ciepłe (1,5 porcji na osobę) ok. 22.30
• Pałki pieczone w ziołach z nutą chili
• Żeberka pieczone w kapuście

Zupy gorące ok. 1.30:
• Strogonow

Dodatki:
Pieczywo mieszane, masło
Słodki bufet ( 2 porcje ciasta na osobę – do wyboru z zależności od ilości osób)
Sernik z rosą, w-z, słonecznikowiec z kajmakiem, rafaello, sernik z brzoskwiniami, szarlotka, sernik z kajmakiem, sernik na zimno, sernik królewski, puszysty biszkopt z galaretką i owocami sezonowymi
Kawa, herbata – bez ograniczeń

Uwaga
– W celu rezerwacji terminu należy wpłacić zadatek w wysokości 500,00 zł
– w pakiecie otrzymują Państwo 10 godzin trwania wesela – maksymalnie do godziny 4 rano.
– menu wraz z resztą wpłaty należy dostarczyć minimum 10 dni roboczych przed uroczystością
– Zniżki dla dzieci obowiązują od minimalnej liczby osób dorosłych
• do 3 roku życia bezpłatnie
• od 4 do 10 roku życia 50% ceny
• dzieci mające 11 lat i więcej płacą 100% ceny


Przy czym zniżka dla dzieci obowiązuje według zasady 10 osób płatnych 100% – zniżka dla jednego dziecka
– imprezy do 50 osób
– obsługa – fotograf, kamerzysta itd. 80% ceny

– usługi dodatkowe (płatne u obsługi podczas imprezy)
• Napoje/ woda/ soki – 6 zł/ litr
• Kubełek z lodem 5 zł/ szt. – większą ilość należy zgłosić w dniu płatności
• W cenę imprezy wliczony jest pakiet 10 godzin. ( np. od 18 do 4 lub 16-2)
• po godzinie 4.00 w nocy – cena za obsługę i korzystanie z sali wynosi 250 zł za każdą rozpoczętą godzinę
• istnieje możliwość domówienia za dodatkowa dopłatą pozycji z menu – szczegóły w biurze

UWAGA:
– Tort i towar własny należy dostarczyć w umówionym terminie w biurze
– Prosimy o podanie informacji jaki będzie alkohol
– prosimy o uzgodnienie planu stołów :
• Blok – do 28 osób
• Litera „L” – do 30 osób
• Dwa stoły – powyżej 30 osób
– kolor dekoracji stołów (materiał dekoracyjny)
• Czerwony
• Biały
• Błękitny
• Różowy
• Pomarańczowy
• Bordowy

Świeczki oraz serwetki w pakiecie są w kolorze białym.

Harcerski Ośrodek Centrum Przygody Rumia
84-230 Rumia, ul. Włókiennicza 14a
Bank PEKAO 58 1240 5400 1111 0010 6320 9876


Pobierz menu weselne 2